Anmeldelse af Xplora 4 smartwatch

Vi har været så heldige at få lov at teste Xplora 4 smartwatch til børn. Mine to ældste drenge på 7 og 9 år modtog begge et til test kort før jul og har nu haft det i lidt over en måned. Jeg vil herunder fortælle lidt om vores erfaringer med uret.
Ingen af drengene har fået mobiltelefon endnu, så dette blev lidt deres første mobil, da uret også har en ringefunktion. Især dette gør, at drengene er blevet meget glade for uret! Begge har de indtil nu haft et Garmin Vivofit jr. 2, som de har været super glade for, så det bliver også lidt en sammenligning af de to ure.

Xplora 4 og det gamle Garmin Vivofit jr. 2


Urets funktioner
Telefon
Som nævnt kan man ringe og modtage opkald fra uret. Dog kan man kun ringe til op til 20 forhåndsgodkendte kontakter og det er også kun dem, der kan ringe til uret. Dermed får barnet ikke opkald fra folk, de ikke kender, og når de ikke er ældre har antallet været fint, da især ham på 7 ikke kender så mange med mobil endnu.
Det er klart denne funktion, som vores børn har brugt allermest. Det, at ham på 7 lige selv kan cykle hen til en ven, og så ringe, når han var kommet derhen, eller hvis han gerne vil blive lidt længere, har fungeret super godt.
For vores ældste har det givet en mulighed for at kommunikere med de klassekammerater, der har fået mobil (vi vil gerne vente, til han bliver 10 år) mens de evt. gamer eller bare snakker sammen efter skole. Det synes han selv er ret fedt.

Og så giver det også alle en tryghed, at hvis de pludselig skulle blive væk, så kan de altid ringe.

Kamera og billeder
Telefonen er udstyret med et 2MP kamera, så barnet kan tage selfies. Vores børn synes, det er sjovt, og de tager også både billeder af sig selv og deres venner. Personligt synes jeg dog, billederne bliver for uskarpe og for dårlig opløsning. Alle billederne lagres på uret.

Chat og SMS
I chatten kan vi som forældre (eller den voksen som har forældreappen) skrive beskeder til barnet som enten kan svare med en forud installeret besked – ex. ‘Jeg går hjem nu’ eller ‘Jeg ringer senere’, lave en talebesked eller sende en emoji.
Det skulle også være muligt at bruge chat-funktionen mellem urene, men denne funktion har vi desværre ikke kunne få til at virke.
Man kan heller ikke chatte med andre end dem, der har forældreappen installeret, så det giver lidt begrænsninger, og vi har også kun selv brugt det meget lidt.

Alle kontakter kan sende SMS, men man kan ikke svare, så det har vi slet ikke brugt.


Alarm
Uret giver mulighed for at have op til flere alarmer, så det kan både bruges til vækkeur om morgenen og ex. hvis barnet har brug for en alarm torsdag kl. 15, fordi han skal til fodbold. Det med alarmer bruger især ham på 7 til at huske aftaler.

Stopur

Fungerer som almindeligt stopur.

Musik
Denne funktion virker desværre ikke pt. Det kunne min ældste ellers rigtig godt tænke sig, da det er en funktion han glæder sig til at få i en rigtig mobil.


Skridttæller
Fungerer som på andre ure. Dog tæller den nogle flere skridt per dag end deres Vivofit jr 2 ur.


Forældreappen
Til uret hører en app til forældre. Man kan sagtens have flere ure tilknyttet samme ur, så det fungerer fint.

Screenshot fra forældreappen til Xplora 4

I appen kan man udover at tilføje kontakter til uret også se, hvor barnet befinder sig via GPS tracker – indstille safe zone (så får man en notifikation, når de forlader den eller kommer ind i den) samt indstille skolemodus, hvilket betyder, at man i det tidsrum ikke kan ringe eller skrive til uret. Det har vi brugt på begge ure i skoletiden.

Hvad vi savner og mindre gode ting
I forhold til Garmin Vivofit jr. 2 savner vi især timer-funktionen. Altså at man kan sætte uret til at bippe efter en bestemt periode. Vi har meget brugt, at de fx må spille iPad i 20 minutter, eller de skal læse i 20 minutter, og der bruger de timeren. Faktisk så bruger vores ældste (der har autisme) den funktion så ofte, at han haft valgt at gå med to ure lige pt.

Derudover skulle begge drenge lige vænne sig til at tage uret af, når de skulle i bad, da Garmin urene jo er vandtætte.

Den store skærm, skriver Xplora, er lavet til aktive børn, men min ældste havde kun haft det på én dag, før skærmen var ridset. Jeg synes skærmen er meget udsat i forhold til andre, der er mere beskyttet af gummiet fra urremmen.

Vil vi anbefale uret?

Vi har faktisk allerede anbefalet det til et par stykker med børn i samme alder som ham på 7. De fleste på 9 år enten har eller får snart en mobiltelefon og så er det måske lidt overflødigt med uret. Det, at de altid har uret ved hånden og man derfor nemt kan få fat på dem, har givet en større frihed til dem og muligheden for som forældre at give lidt mere slip.

Prisen for uret er selvfølgelig en anden end Garmin urene, og så kommer telefon-abonnementet oveni.
Jeg har dog spurgt mine børn, hvilket ur de foretrækker, og de var ikke i tvivl og er begge vilde med deres nye Xplora 4 🙂

(da jeg skulle skrive denne anmeldelse fandt jeg ud af, at der er kommet et Xplora 5, der skulle have nogle opdateringer. Jeg kan ikke helt finde ud af, hvad det er, men det bør man helt sikkert undersøge)

Reklame: Vi har modtaget urene gratis fra Xplora mod at skrive en anmeldelse. Jeg har dog forsøgt at være så ærlig som muligt.

Advertisement

Første uge i Mexico – på lækkert resort

Om et træls uheld, masser af regn, fantastisk snorkletur, hygge og farvel til Mormor og Morfar.

Efter en uge til søs, hvor vi nærmest blev behandlet som kongelige, skulle den næste uge nu bruges på det 5-stjernede Panama Jack Resort i Playa del Carmen i Mexico.

På trods af 5-stjerner og masser af varme og sol kunne anden del af ferien godt være startet lidt bedre. For det første var vores mindstemand igen ikke på billetten, så det tog lidt længere tid at tjekke ind i Miami på turen til Cancun. Da vi så endelig kom til Cancun kørte taxien os til det forkerte Panama Jack – nemlig det i Cancun, hvilket lå en halv time i den forkerte retning, så i stedet for at køre en halv time, blev det næsten 1,5 timer og det med en baby, der hader at køre i bil.

For det tredje havde vi et rigtig træls uheld, da vi endelig kom til hotellet. Hotellet var virkelig fint og vores suite var rigtig lækker (for i Mexico skal man have en suite og ikke et almindeligt værelse, når man er over 4 personer – også selvom nummer fem er en baby, der slet ikke skal have en seng), så humøret var igen i top. Men så opdagede jeg noget, som jeg troede var bedbugs, så jeg gik i panik, og ringede straks til receptionen for at bede om et andet værelse. Samtidig fik min mand vores unger væk, så de ikke blev bidt, men ingen havde øje på babyen, der lige pludselig faldt ned af sengen!

Han skreg selvfølgelig, da han ramte gulvet, og jeg var også helt ulykkelig, da jeg var bange for, at han havde slået sig alvorligt, så alt gik fra glæde til kaos på to sekunder. Heldigvis havde han ikke slået sig alvorligt, men blot fået en lille bule og det bliver nok ikke sidste gang, han falder og slår sig. Men puha hvor gør det ondt i moder-hjertet og i samvittigheden, fordi man i et splitsekund ikke lige er opmærksom.

Nå men vi fik et nyt værelse uden små krybdyr, der viste sig at være små myrer, der bare kravlede på sengen, babyen smilede igen, solen skinnede fortsat og vi havde udsigt til poolen og havet, så nu var alt godt igen, og vi var klar til mere ferie.

Masser af regn

Første aften brugte min mor og jeg på at købe tøj og toiletsager til hende, da hendes kuffert ikke var kommet med fra Miami, men lige pludselig åbnede himlen sig, og så var vi fanget i en butik, mens det bare stod ned i stænger. Det blev dog ved, og da min mor ikke er den mest tålmodige person i verden, besluttede vi os for at tage sandalerne i hånden og gå videre i bare tæer. Det var jo varmt, så “lidt” regn betød da ikke noget. I næste butik var vi også ved at blive fanget. Denne gang fordi vejen uden for var blevet oversvømmet. På det tidspunkt blev vi enige om, at det nok var på tide at tage hjem.

IMG_5896

Hele gaden blev fyldt med vand på meget kort tid, og så måtte vi bare vente…

Næste dag tog vi afsted igen, da en bluse skulle byttes, og denne gang skete det samme – bare med endnu mere regn. Men så var det også slut med regn og resten af ugen stod på sol og mellem 25-27 grader.

Snorkel med havskildpadder

Modsat ugen på krydstogt var vi ikke på tur hver dag. Især drengene trængte bare til at slappe af. De havde faktisk ikke rigtig lyst til ture, så vi valgte at tage det i deres tempo og brugte dagene på at bade i poolen, gå ture i byen, kigge butikker og spise is.

En enkelt længere tur blev det dog til, da vi lejede en bil og kørte til Akumal og skildpaddebugten en halv times kørsel syd for Playa del Carmen. Her ville vi se, om vi kunne snorkle med havskildpadder. Vi havde heldigvis læst lidt om stedet inden (på denne side) og vidste derfor, at mange ville forsøge at stoppe os på vej ud mod bugten for at påstå, at man skulle købe en guidet gruppetur for at blive lukket ind. Det var ikke rigtigt, så vi fortsatte bare forbi dem, og parkerede helt nede ved vandet og fandt de officielle folk, der kunne fortælle, hvad vi måtte og ikke måtte. Pga havskildpadderne og det øvrige dyreliv i vandet, er der nemlig strenge regler, da stedet ofte oversvømmes af turister. Ikke så mærkeligt, da det er virkelig smukt og chancen for at se havskildpadder er stor.
Nede på stranden fandt vi en mand, der kunne hjælpe os, og vi betalte for at en guide kunne tage os ud i bugten, da man ikke må svømme ret langt ud på egen hånd. Og det var virkelig fedt!
Vi så tre store havskildpadder helt tæt på. Den ene svømmede rundt lige under os og kom op og trak luft lige ved siden af os. Vi så  også to rokker samt en masse fisk. Jeg har snorklet både i Australien, Egypten og på Cozumel, men dette var virkelig en stor oplevelse. Kommer man til området, kan skildpaddebugten virkelig anbefales, men som vi havde læst, skal man komme tidligt, og det var også rigtigt, for da vi tog derfra igen kl 11.30, var der ved at være rigtig mange mennesker.

Hotellet i Playa del Carmen

Hotellet Panama Jack Resorts var et all-inclusive hotel med rigtig fin morgenmad og frokost. Der var især masser af lækker mexicansk mad, så vi fik guacamole mindst en gang hver dag, og vores mindstemand fik igen smagt alt muligt forskelligt. Om aftenen var der mulighed for både at spise på en mexicansk, italiensk og brasiliansk restaurant, og vi fik prøvet dem alle.

IMG_6236

Majs på en pind. Et hit, som helt sikkert burde inkluderes i næste udgave af Helens bog om børn og mad.

En af de mindre gode ting ved hotellet var støjen. Ved poolen blev der spillet musik hele tiden og hver aften var der underholdning, og da vinduer og døre ikke er ligeså godt isolerede som herhjemme, kunne vi høre musikken ligeså tydeligt i vores værelse, som havde vi siddet på forreste række. Måske de skulle have overvejet ikke at ligge familieværelserne lige ovenpå baren…

Hotellet havde dog en rigtig god placering i byen. Lige ned til vandet og meget centralt i forhold til 5 Avenida, som er byens berømte shoppinggade.

IMG_5917

Vores udsigt fra værelset hver morgen. Den blev man alligevel aldrig træt af.

Derudover var der en børneklub og da vores drenge jo allerede var blevet forelsket i børneklubber på skibet, synes de, det fedt at lege dernede, og tegne masker og danse til just dance.

Jeg tror dog ikke, jeg vil anbefale hotellet. Mest pga larmen om aftenen (er man til diverse underholdningsshows er det alletiders) men maden var også meget den samme, selvom den var god, så efter en uge, havde man ligesom prøvet det. Værelserne var dog virkelig lækre og store, og personalet var utrolig søde.

Farvel til Mormor og Morfar

Søndag skulle vi så sige farvel til mine forældre, der skulle hjem til Danmark. Det var lidt sorgmodigt og også lidt spændende, da det særligt den seneste uge havde været virkelig rart at have ekstra hænder til vores tre skønne unger. Især mindstemanden havde været ekstra krævende den seneste uge, når vi skulle spise, så med flere voksne end børn, lykkedes det alle at få noget at spise – det ville nu ændre sig og børnene kom i overtal.

At rejse med bedsteforældre kan virkelig anbefales, og vi har nydt det! Både fordi det giver lidt ekstra afslapning til os forældre, men også fordi børnene nød at være sammen med deres bedsteforældre i så lang tid og de lærer hinanden at kende på en helt anden måde.

Men nu er det bare to voksne og tre unger i tre uger. Hvordan det går, må I høre mere om næste gang.

IMG_5934

Mormor lærer drengene at spille yatzy

IMG_9512

Har du ikke læst de tidligere indlæg, så find dem her:

Krydstogt med børn – del 2

Krydstogt med børn – del 1

Turen derover – ti timer i fly med baby

Vi forbereder os til turen – rejseforsikring og vaccination af børn

At rejse med børn – vi letter om to måneder! (her finder du også hele vores rejseplan)

 

Krydstogt med børn – del 2

Som lovet i sidste opslag får I også et par linjer om, hvad vi brugte tiden på ombord og på de mange ture, vi var på. Som det kan ses i dette opslag med vores rejseplan, besøgte vi fire forskellige havne/byer og havde to dage, hvor vi kun var på havet.

Hver gang skibet kommer til en ny havn, kan man gå i land om morgenen – typisk omkring kl. 8.30-9, og så skal man være retur igen sidst på eftermiddagen, hvor man så sejler videre.

Bahamas

Første stop var Bahamas. Det var nok det sted, jeg følte, jeg kendte bedst, inden vi tog hjemmefra. For hvem har ikke hørt om Bahamas og lækre sandstrande med turkisblåt vand?

Og vandets farver skuffede bestemt ikke, dog kom vi måske ikke til den bedste strand, da vi ikke havde undersøgt så meget på forhånd. Børnene var stadig lidt i den forkerte tidszone, og mindstemanden havde holdt os vågne siden kl. 4 om morgenen.

Vi valgte derfor blot at gå fra borde og gå til den nærmeste strand, for dem er der som sagt masser af på Bahamas. Stranden var fin med helt klart blåt vand, men set i bagklogskabens lys, skulle vi nok have taget en taxi lidt længere væk eller måske have besøgt det verdensberømte hotel Atlantis og deres private strand. Men vi fik alle badet og vores lille fyr fik smagt på masser af sand og morede sig herligt i vandet.

img_5878

Vi besluttede os dog for, at have en plan næste gang vi skulle i land, så vi fik lidt mere ud af dagen – med det forbehold at vi jo rejser med tre børn, hvoraf den ene er en baby.

Næste dag var vi på havet hele dagen, så vi havde masser af tid til at undersøge muligheder, og som beskrevet i forrige indlæg brugte de to største drenge dagen på at udforske børneklubben til stor succes for begge. Vi nåede også at prøve poolområdet og jeg fik da lige startet dagen med lidt vandaerobics med en gruppe ældre damer.

Cozumel

På dag 3 kom vi til Cozumel, der er en mexicansk ø ud for byen Playa del Carmen. Her havde vi allerede hjemmefra talt om at tage ud og snorkle med de to store drenge, da øen er kendt for gode snorkel-muligheder. Vi valgte at booke en af skibets arrangerede ture, og så skulle vi ellers på eventyr med de to største, mens mindstemanden blev passet af mormor og morfar på skibet.

Vores tur var med kør-selv Jeep rundt på øen med enkelte stop ved en krokodille-lagune (vi så ikke nogen krokodiller) og en lille Maya ruin. Derefter stod den på snorkeling. Drengene havde prøvet det lidt i sommer ved stranden derhjemme, men ellers var det næsten nyt for dem. Det var en stor oplevelse og vi så mange flotte fisk, men efter 30 minutter var de også virkelig trætte.

Det var dog vildt fedt at være afsted med dem og få den oplevelse sammen og som prikken over i’et fandt vi også lige en ægte kæmpe-konkylie på stranden efter snorkelturen. Den skulle selvfølgelig foreviges på adskillige billeder, indtil vi fandt ud af, at der sad nogle små giftige koraller på den, som man ikke skulle røre (skøre turister!).

img_9087

Den flotte og farlige kæmpe-konkylie

Alt i alt en supergod tur og fedt med bedsteforældre, der lige kunne passe den lille tumling imens (kan anbefales!).

Jeg tror vi sammenlagt var afsted i 5 timer, og indtil nu er det også det længste, jeg har været væk fra min mindstemand, så gensynglæden var stor, da vi så hinanden igen.

Roatan

Roatan er en lille ø, der er en del af Honduras og her landede vi på dag 4. Tidligere levede de af fiskeri, men nu er krydstogtsskibene blevet en stor indtægtskilde. Øen prøver derfor at blive så selvforsynende som muligt, da kriminaliteten fra fastlandet helst ikke skal komme til øen, af frygt for at miste de indbringende turister.

Dette kunne godt mærkes, når man kom i land, hvor masser af lokale forsøgte at sælge ture eller tilbød taxi. Vi havde på forhånd besluttet at finde en taxi, som kunne vise os rundt på øen. Det fandt vi nemt og prisen for dette var noget lavere end de arrangerede ture, som man kunne købe på skibet. Rundt på øen, kom vi op på det højeste punkt, besøgte en chokoladefabrik samt et lille zoo, hvor vi prøvede at holde en abe og en papegøje. Samtidig kunne chaufføren fortælle en masse om øen – bl.a. at et stigende antal amerikanske pensionister flytter til øen for at slå sig ned.

img_9184

Mindstemanden er noget skeptisk – måske fordi papegøjen lige har bidt en knap af den body, som jeg brugte til at beskytte min arm mod dens kløer.

Sidst vi var på krydstogt i Caribien, valgte vi også på en af øerne bare at booke en taxi som så kørte os rundt, og det er en virkelig god måde at få set lidt på. Det er også både nemmere og billigere end på skibets arrangerede ture. For mens skibets ture er gennemtestede, så ved man selvfølgelig ved du ikke altid, hvad du betaler med en freelance guide og en taxi. Men vi er endnu ikke blevet skuffede, og det er rart at kunne tage turen i eget tempo i stedet for at skulle skynde sig hele tiden, som vi f.eks skulle på vores snorkeltur på Cozumel (vi fandt da ud af, hvad “Andale! Andale!” betød)

Costa Maya

I Costa Maya, som lå lidt længere nede af kysten end Playa del Carmen kunne man også tage på diverse snorkelture, men man kunne også prøve at svømme med delfiner, og det har jeg altid godt kunne tænke mig, så selvom det var dyrt, skulle det prøves.

Der hvor vi lagde til i Costa Maya, var der ikke ret meget andet end nogle butikker, en lille strand og så delfinbassinet, så vi var langt fra de eneste, der skulle ned og klappe eller svømme med de søde væsener. Det gav også en del ventetid, men det var det værd, og vi fik både lov til at klappe dem, give high five, blive skubbet på et surfbræt og blive trukket af delfinerne ved at holde dem i finnerne. Begge de store børn havde også en stor oplevelse ved det, selvom vores mellemste var for lille til at svømme med delfinen og måtte nøjes med en krammer.

img_9306

Til søs og så i land

Den sidste dag på skibet blev tilbragt til søs og igen betød det børneklub, masser af mulighed for aktiviteter, tid ved poolen, vandshow og lækker frokost med vores nye amerikanske venner. Om aftenen fik ungerne en sidste tur i karusellen, inden vi næste morgen gik i land igen i Miami efter en fantastisk og oplevelsesrig uge på havet.

img_5890

Lidt mere om krydstogter generelt

Det krydstogt vi var med var som nævnt en uge i Caribien. Tidligere har vi også været afsted i 10 dage, og første gang var det en uge i Middelhavet. Denne gang var det med en af verdens største skibe, hvilket også gjorde at mængden af aktiviteter og muligheder om bord næsten var uendelige, og tog man tre forskellige mennesker ombord, kunne de have haft tre vidt forskellige ferier, til trods for at have været med samme skib.

Derudover er der også stort forskel på, hvor børnevenlige krydstogterne er. Det vi var med med Royal Caribbean var meget børnevenligt – både hvad angår mad og underholdning. Der var faktisk også en babyklub, hvor man kunne få passet sin baby, hvis man ønskede det. Desuden har Royal Caribbean lavet en aftale med DreamWorks, så alt underholdning ombord, var med karakterer fra deres film – fx Shrek.

Disney har også krydstogter, men dem har vi dog ikke prøvet – endnu! 🙂

Krydstogt med børn – del 1

Dette blogindlæg er til alle dem, der har overvejet krydstogt, dem der aldrig kunne forestille sig krydstogt (for måske bliver I overbevist om andet), dem der elsker god mad og god service og så dem, der bare gerne vil følge med i, hvordan vi har det og hvad vi laver.

Jeg troede aldrig jeg i en alder af 36 år skulle sige, at jeg lige har overstået mit 3. krydstogt. Jeg har altid troet, at hvis jeg nogensinde skulle på krydstogt, så ville det være noget, jeg prøvede som pensionist – måske med den kortklub, jeg engang skal være en del af, men ikke nu og slet ikke med børn. Men mine forældre insisterede og inviterede, og så sagde vi selvfølgelig ikke nej, og det har vi bestemt ikke fortrudt.

Og når det nu faktisk er anden gang, vi slæber børn med på en flydende by, så er det vel fordi, det ikke er så tosset endda? Og nej det er faktisk slet ikke så tosset, det ”krydstogteri”.

Men hvad er det så, der er så fedt ved det?

img_8970

Drengene i Miami Beach, lige inden vi sejler. Som I kan se er rækværket så højt, at man ikke kan falde ud over. 😀

5 gode ting ved krydstogt

  1. Maden, maden og maden (det er jo sådan set tre grunde, men det får kun pladsen for en). På alle de krydstogter, vi har været på, har maden været fantastisk. Morgenmadsbuffeten kan matche ethvert 5-stjernet hotel, frokost er der masser af spændende muligheder for (hvis man ikke er på tur), og aftensmaden er et kapitel for sig. Hver aften er der ny gourmetmenu, og hvis du ikke kan vælge, hvilken en af de fire lækre hovedretter, du vil have, så vælger du bare to – eller tre som min mand gjorde en aften. Og det smager fantastisk.

IMG_9246.jpgimg_8979

  1. Nem måde at få set flere steder – hvis du godt kunne tænke dig at besøge Caribien, men er i tvivl om hvor, er krydstogt en fin måde at gøre det på. Du kommer til en ny by hver morgen, og så har du hele dagen til at opleve den, inden man sejler videre om aftenen. Dagen kan man bruge både på egen hånd eller på en af de mange arrangerede ture (der dog koster ekstra). Selvfølgelig er det de meget turistede steder, så giver turister dig myrekryb, er krydstogt måske alligevel ikke for dig – der er dog mulighed for selv at udforske området.

IMG_9175.jpg

Vores skib set fra Roatan, Honduras. Det giver lidt en ide om størrelsen

  1. Samme ”hotel” mange steder – og selvom du kommer mange steder hen, skal du ikke pakke ud, lige så mange gange, for dit ”hotel” forbliver jo det samme. Det synes jeg var rart, også selvom jeg alligevel sagtens kunne glemme, hvor jeg havde lagt mine solbriller.

 

  1. Fantastisk serviceniveau – tjenerne er fantastiske. De kommer fra mange forskellige steder i verden og kender dit navn (og det gør dem der klargør dit værelse hver dag også). Nogle laver endda magiske tricks og origami for børnene og andre er klædt ud, men fælles for dem alle og personalet generelt er, at de har et niveau, der bare er højere, end man ellers oplever; med flere smil, større hjælp og mere personlighed.

img_9235

  1. Underholdningen – for dem der aldrig har prøvet et krydstogt (og mig selv inklusive for 8 år siden) ville jeg tænke – keder man sig ikke om bord? Og nej det gør man ikke – som i slet ikke. Der er altid noget at lave – denne gang (på verdens næststørste skib) var der faktisk så meget, at vi næsten ikke havde tid til at slappe af. Og der var virkelig noget for alle – om det er fitness, legeklub, teater, kasino, surfing, kunstauktioner, vinsmagning, lær at lave guacamole eller sushi eller 10 trin til en yngre hud, så var det der – foruden alle de arrangerede ture i de forskellige havne.

img_9279

Er krydstogt for børn?

Hvis du spørger vores børn efter en uge til søs er svaret helt sikkert: JA!

De elskede det, men vi var også på et krydstogtskib med masser af aktiviteter for børn. Hver dag var der børneklub, med forskellige aktiviteter – en aldersopdelt klub hvor man afleverede sine børn og så kom man og hentede dem igen senere.

Vi var meget i tvivl, om vi skulle lade dem komme derhen, for vores børn kan jo slet ikke engelsk, og hvad skulle de så gøre? Men begge vores store drenge ville meget gerne prøve, da aktiviteterne lød så sjove (noget med maling og kung fu), så vi gav det et forsøg. På dag 2 hvor vi skulle sejle hele dagen afleverede vi dem derfor efter frokost i hver deres gruppe og aftalte, at vi kom tilbage efter en halv time for at se, hvordan det gik. De var begge lidt betuttede, da vi forlod dem, og personalet bare sagde en masse, de ikke forstod, men da vi kom efter en halv time, ville ingen med hjem, og da vi hentede dem sidst på eftermiddagen efter et par timers sjov, ville de begge afsted igen snart.

Puha hvor synes både børn og forældre, at det var fedt – både at vi alle ”turde” for det var heller ikke let for os forældre at slippe vores børn til fremmede, og også at vi samtidig fik muligheden for et par timer, hvor vi kunne slappe ekstra af og endda nyde en drink uden børn, da den mindste sov i klapvognen ved siden af.

img_9047

Og ja, det her er også på skibet. Den ene etage var en hel park – med restauranter, bar og fugle. Her fik vi lige en drink, mens de store børn var i børneklub.

Udover børneklub nød børnene desuden alt maden, for der var altid noget de kunne lide – hvis jeg nu bare som et lille bitte udvalg nævner M&Ms, to slags vafler og tre forskellige slags pandekager til morgenmad, er de fleste børn nok solgt, men vores madglade baby blev også noget af en feinschmecker ombord og har fornøjet sig med sweet potato mos, risotto, hummer, wild mushroom suppe og panna cotta. Derudover nød de også de mange shows, karrusellen om aftenen og så fik de nogle amerikanske venner, som vi sad ved siden af til aftensmad, og som de legede med både i børneklub og om dagen i poolen. For ja der er jo også adskillige pools ombord, så det er nærmest som et være på et kæmpe stort flydende resort.

img_9001

img_9037

Børneområdet ved poolen

Ulemper ved krydstogt med børn

Og hvad er så ulempen?

Pladsen i kahytten.

Selvom vi havde en kahyt med balkon, var der meget lidt plads til fem mennesker, og faktisk må man slet ikke være fem i en kahyt, så vores ældste var registret, som at han boede ved mine forældre i deres kahyt. Der er heller ikke rigtig nok plads til alt ens tøj og kufferter, når vi er så mange, men heldigvis sørgede personalet for at redde børnenes seng om aftenen og fjerne den igen næste morgen.

img_5870

Når børnenes seng var foldet ud, var hele rummet nærmest en stor seng, så der var ikke meget plads.

Problemet var mest nætterne, hvor en larmende baby ikke rigtig kunne ”gemmes væk”, men så var det jo godt med en balkon og lune nætter for vi skiftedes nærmest hver nat/morgen til at sidde med vores mindstemand og kigge stjerner i den lune havluft fra kl 4-5, hvor han var vågen, men alt omkring os stadig sov.

img_9042

Ombord var flere af figurerne fra DreamWorks, der også lavede show flere gange.

More to come

Nå nu blev det alligevel et langt indlæg og jeg fik slet ikke fortalt om alle de ture, vi var på og de byer vi besøgte – så det kommer om et par dage.

Spørg endelig nedenfor, hvis du overvejer krydstogt, men stadig har spørgsmål jeg ikke fik besvaret.

 

Turen derover – ti timer i fly med baby

Recap: Vi har taget 5 uger ud af kalenderen og er rejst på ”barsels”-ferie i Caribien og Mexico med vores drenge på 7 år, 5 år og 9 måneder. Du kan læse om forberedelserne og rejseplanen her.

Beklager radio silence, men vi valgte ikke at købe internet på krydstogtskibet, for at bruge vores ipad og telefoner mindre og puha det gjorde en forskel! Dejligt bare at være sammen uden en telefon i hånden, som man desværre nogle gange kommer til. Og tænk man blev ikke syg af ikke at komme på Instagram, Snapchat og Facebook i en uge.

Vi er nu kommet til Playa del Carmen i Mexico, hvor vi skal være de næste fire uger. Lige nu står det ned i stænger, så jeg kunne ligeså godt udnytte tiden til en opdatering og lige fortælle om turen herover – en flyvetur på 10 timer med en baby, der ikke ligefrem er kendt for at sove dagen væk…

Ingen baby på billetten

Vi skulle flyve fra Billund til London og videre til Miami, og allerede i Billund oplevede vi problemer; for af en eller anden grund var vores mindstemand ikke i deres system til trods for, at vi stod med hans billet i hånden. Godt jeg for en gangs skyld havde lyttet til min mor og kommet ud i lufthavnen i god tid, for det tog lige en halv time at få ham oprettet.

img_5845

Mens vi ventede, sendte vi en vred tanke til rejseselskabet, som i forvejen havde givet flere problemer – FYI book ikke hos mycruise.dk! (Vi skrev til dem efterfølgende for at sikre det ikke skete, når vi skulle flyve videre, men de forsikrede os om, at det måtte være Billund Lufthavn, der var problemet – men desværre oplevede Miami Lufthavn samme problem… hmpf!).

Nå men vi fik ham med, og alle mand kom ombord. Første stræk til London gik glimrende og det synes jeg egentlig også turen til Miami gjorde – alt taget i betragtning. Jeg synes ikke, han skreg vildt meget, men jeg ved ikke, om dem omkring os var enige, for en efter en fandt de andre pladser på ledige sæder længere tilbage i flyet. Flypersonalet var dog vilde med ham og skændtes også om hvis afdeling han hørte til og hvem der hurtigst kunne få ham til at smile, ved at vinke og smile og klappe – og det var ikke svært.

Bassinet i fly

Min mor og jeg havde sammen med mindstemanden fået pladser, der hvor man kan få en bassinet (en lille babyseng). Hos British Airways er det dog en babystol, så det var ikke noget vores lille fyr ville sove i andet end en times tid. Den var dog super at sætte ham i, når vi skulle spise, for så havde vi begge hænder fri og skulle ikke bekymre os om, at han tog fat i varm mad, drikkevarer eller lign, for ALT er jo inden for rækkevidde for en baby på sådan et lille flysæde. Ulempen ved disse bassinets eller sæder er, at man skal tage baby op ved turbulens – også selvom de sover.

img_5847

Min mand sad med vores to større børn på en række med fire sæder lidt længere nede. De er heldigvis gode sovere, så de lå hen over ham og sov det meste af rejsen. Men puha, det er hårdere at rejse med tre end med to børn. Der mangler virkelig et par hænder, så godt min mor var med.

(og for dem, der undrer sig over, hvor min far var, så sad han længere fremme på economy flex for med ben, der er længere end de flestes hvoraf det ene er lam, er der bare ikke nok benplads på monkey class)

Autostol på flyrejse

Vi havde overvejet, om vi skulle tage vores egen autostol med på rejsen, da vi før har gjort det, og været glade for det, men vi valgte at lade være denne gang. Fordelen ved at tage den med er, at hvis flyet ikke er fyldt, kan man få et sæde til autostolen, og så kan ens baby sidde trygt og godt i et sæde den kender. Vores baby har bare altid hadet sin autostol, så på den måde gav det ikke så god mening. En anden fordel er også at så har man altid en autostol til taxaer, og hvis man lejer bil, men når vi havde tre børn og masser af baggage at holde styr på, synes vi ikke rigtig, vi kunne slæbe på mere, så vi lod det blive hjemme og fandt alternativer ved taxature og lign. Mere om de alternativer senere.

Bedste ferie nogensinde

Nå, men vi kom godt til Miami og her stod en mand klar med min mors navn på et skilt – klar til at køre os til vores hotel i minivan inkl. autostol til baby (jeg har altid ønsket, at der stod én med mit navn, når jeg kom ud af en lufthavn, så det var lidt sejt – selvom det var min mors navn).

Vores hotel i Miami var ikke noget særligt, da vi bare skulle sove der en enkelt nat inden krydstogt. Der var to dobbeltsenge og et køleskab. Morgenmad måtte indtages på Ihop næste morgen (fantastisk), men vores mellemste synes alligevel, at det var det bedste hotel nogensinde. Han har siden vi lettede fra Billund været i helt ekstatisk ferie-mode og synes bare alt er det bedste nogensinde.

Tidsforskellen gjorde, at alle børn var friske kl. 4. Jeg ved ikke om det er flot eller trættende, men mere om kl. 4 opvågninger senere.  Jeg tog et billede af tre børn, der har en fest i dobbeltsengen, mens deres far er helt væk lige ved siden af, og jeg tænkte egentlig at jeg ikke ville dele det, men nu får I det alligevel. I får også lige et billede fra Miami Beach, hvor vi fangede solopgangen og bare nød at se solen igen, efter en masse gråvejrsdage i Danmark. Og så havde vi glemt alt om en lang flyrejse, og at der er heldigvis lang tid til vi skal hjem (hvor vi voksne er kommet i undertal).

picture1

img_8955

Fra hotellet tog vi en taxa ud til krydstogtskibet og her kunne vi måske godt have brugt en autostol, for jeg spurgte om man kunne booke taxi med autostol og her var svaret bare – vi var turister, så vi behøvede ikke…! (enhver ved jo at turister er beskyttet mod at køre galt). Som en kreativ løsning tog jeg sele på mig selv og spændte så mindstemanden udenpå i en bæresele, for så sad vi da fast og han faldt i søvn.

Inden længe skal jeg nok skrive om, hvordan det er gået på krydstogt med fem mennesker på meget lidt plads, mine forældre ved siden af, et hav af nationaliteter, masser af lækker mad og spændende udflugter.

 

Skriv endelig, hvis I har kommentarer eller spørgsmål 🙂

 

 

Vi forbereder os til turen – rejseforsikring og vaccination af børn

Så er der kun en måned til afrejse, og mange er begyndt at spørge: Glæder I jer og er I klar?

Svarene er: JA og måske! 😀

At skulle rejse med tre børn i alderen 0-7 år i fem uger kræver en del forberedelse.

Alene hvad vi skal have med af tøj, bleer, solcreme osv., tager tid at finde ud af, og det er vi heller ikke kommet til endnu.

Derudover er der også vaccinationer, rejseforsikring og pas – kedeligt men nødvendigt.

Rejseforsikring – tjek hvor meget du er dækket for og om alle familiemedlemmer er med på forsikringen

Vi har rejseforsikring hos Tjenestemændenes Forsikring (som er sammen med Tryg om rejseforsikring), og det er vi meget trygge ved. 🙂

Vi har i forbindelse med rejsen hævet vores dækningsbeløb, da rejsens pris var højere, end hvad vi var dækket for. Det vil sige, at hvis vi er nødt til at aflyse vores rejse pga. sygdom, eller hvis der pludselig sker noget i Mexico inden afrejse, kan vi få hele beløbet for rejsen tilbage.

Det vil jeg anbefale, at man får undersøgt, hvis man skal ud på en længere rejse. Den hævede pris for selve forsikringen var ikke så høj og det er da rart, at man kan få dækket hele rejsen og ikke kun noget af den, hvis uheldet skulle være ude.

Derudover tjekkede jeg også lige op på, om vi alle var nævnt på policen, og det var heldigt, for det var vi ikke. Ens børn kommer ikke automatisk med på ens forsikringer, så det skal man selv sørge for, når de bliver født. Jeg havde egentlig gjort det, men ved en fejl, var vores mindstemand på 7 måneder ikke kommet med på vores rejseforsikring. Det er han så nu, og så håber vi bare ikke vi får brug for forsikringen!

Vaccinationer

Da vi har været i Thailand for knap to år siden, er fire af os vaccineret mod hepatitis. Dog har begge drenge lige fået en booster her i november, så deres vaccination nu varer i 40 år.

Vores mindstemand er for lille til en hepatitis-vaccination, men i samråd med lægen har vi valgt, at han får sin 15-måneders vaccination, inden vi tager afsted (og igen når han er 15 måneder) for at han er bedre sikret mod mæslinger.

Pas

Vores ældste søn er født i USA, så i efterårsferien var vi lige et smut på den amerikanske ambassade i København for at få nyt amerikansk pas til ham. Vi begynder jo ferien i Miami, og når man er amerikansk statsborger, kan man ikke rejse ind i USA uden et amerikansk pas, og det han havde var udløbet for et par år siden.

IMG_5769.jpg

Derudover var der også kun nogle måneder til hans danske pas udløb, og det skal jo mindst have 6 måneder tilbage når man rejser så langt. Derfor er han nu blevet beriget med to nye pas.

Et lille tip ang. pasfoto, så tog vi til Løgten Radio og TV.  Når vi bor i det nordlige Aarhus, var det virkelig nemt at køre til og prisen var på 130 kr. Modsat de 250 kr. vi gav sidst.

Huset

Og hvem passer så vores hus mens vi er væk? Vi er heldige med gode naboer, som kigger ind hver dag og så har vi også valgt at låne vores hus ud til nogle venner, så det ikke står helt tomt.

At rejse med børn – vi letter om 2 måneder!

Hjemme hos os tæller vi ned. Og vi glæder os! For vi er så heldige, at vi snart skal ud og rejse i 5 uger! Vi bruger simpelthen det sidste af barslen på en lang familietur. Det bliver så godt!

For dem, der ikke ved det, er jeg på barsel med vores tredje barn, der blev født i april 2018. Min mands barsel begynder nytårsaftensdag (velvalgt!! :D), og så letter vi d. 5 januar. Først en uges krydstogt i Caribien og så 4 uger på Yucatan-halvøen i Mexico.

IMG_4461

Billede mest for blikfang – for det er faktisk bare Molslinjen 🙂

Vi rejser altså med tre drenge i alderen 9 måneder, 5 år og 7 år.

Det er ikke første gang, vi rejser med små børn. Vores ældste er født i USA, og nåede at krydse Atlanten fire gange, inden han blev et halvt år. Siden har vi også været i USA (igen), Caribien og Thailand samt rundt i Europa i både bil og med fly. Hver gang med nye glæder og udfordringer; så jeg vil selv mene, at vi er ret rutinerede i at rejse med små børn (se også tips til flyrejse med børn her).

Dermed ikke sagt at det bliver nemt med TRE børn. For det første fik vi ikke den ”nemme treer” som vi lige regnede med. Nej, vores mindste ballademager nægtede barnevognen de første mange måneder, var god til at skrige, hader at sidde i en autostol og er bestemt heller ikke verdens bedste til at sove om natten. De to andre har altid været gode til at køre i bil og falder også altid nemt i søvn på fly. Så det bliver spændende denne gang.

I sommer var vi på Mallorca, da mindstemanden var tre måneder, men flyveturen dertil er også noget kortere end til Florida…

Heldigvis har vi følgeskab af min forældre (herefter Mormor og Morfar) de første to uger, så der er både ekstra hænder på flyet og de første to uger (=ekstra tid til afslapning og akklimatisering).

Vores fem uger lange rejse ser i grove træk således ud:

5. januar: Afrejse fra Danmark – London og så til Miami, Florida

6. januar: Afrejse fra Miami med Royal Caribbean’s Allure of the Seas

7. januar: Ankomst Bahamas

8. januar: På havet

9. januar: Ankomst Cozumel, Mexico

10. januar: Ankomst Roatan, Honduras

11. januar: Ankomst Costa Maya, Mexico

12. januar: På havet

13. januar: Ankomst Miami, Florida – Afrejse til Cancun, Mexico

14. – 20. januar: Bo på All-inclusive resort i Playa del Carmen, Mexico

21. januar – 9. februar: Bo i ferielejlighed i Playa del Carmen

10. februar: Afgang mod Danmark

11. februar: Ankomst Danmark

Da vi som nævnt har rejst en del med børn før, men kun en enkelt gang med tre og aldrig så længe har jeg – efter mange overvejelser (læs: I kommer ikke til at se mig flyde rundt på en oppustelig flamingo) valgt at dele vores erfaringer og oplevelser med jer her på siden.

Jeg håber, I vil læse med, og stil gerne alle de spørgsmål I måtte have.

 

 

Motoriske lege du kan lave med dit barn derhjemme

I nedenstående gæsteindlæg giver motorikkonsulet, Grethe Andreasen fra Motoriklab nogle tips og tricks til, hvordan du selv kan hjælpe med at træne dit barns motorik.

At lave lege i hverdagen eller lave hverdagen til en leg

– enkle tips til motoriske lege hjemme i stuen

Børn har gavn af at stimulere deres motorik og sanser hver eneste dag.  Det er helt grundlæggende bevægelser at hoppe, trille, løbe, gynge, kravle og snurre rundt. De fleste børn gør det af sig selv i leg, hvis de får rammerne til det.

Hvordan kan man som forældre, når hverdagen buldrer af sted med travlhed, sikre at børnene får de udfoldelsesmuligheder hjemme?

Her er 2 x 3 gode og enkle tips til nogle motoriske aktiviteter til dine børn.

Man kan vælge at sætte tid af til at lave lege med børnene – hvor der er fuld opmærksomhed på at være sammen om en leg.

3 gode legeøvelser, der alle stimulere vigtige elementer i den motoriske udvikling:

  1. ”Vende pandekage” : Se video demonstration her på Facebook.
  2. ” 4 hoppesteder”: Barnets skal finde 4 steder i hus eller have, hvor det er sjovt at hoppe ned fra. Afhængig af barnets alder og fantasi – så hjælp med at finde på. Ex – sofabord, nederste trappetrin, sofa, spisebord, seng, sofapuder, der ligger på gulvet. Tænk at få lov at stå på spisebordet – og hoppe ned. Det gør legen lidt farlig, og det kan øge børnenes motivation.
  3. ”Kattebold ” : Stå i knæ-fire stilling ( kravlestilling) overfor hinanden samtidig med, at I triller en bold mellem jer. Varier sværhedsgrad ved at øge afstanden eller bruge forskellige typer af bolde. I kan også skifte mellem højre og venstre hånd.

Man kan jo også vælge at lave hverdagen om til en leg. På den måde kan I tænke de samme gode bevægelser ind i hverdagens almindelige gøremål.

  1. ”Pandekage” kan laves om til kolbøtter eller en trilletur. Når der kaldes til spisning, kan børnene slå kolbøtter eller trille til hen til spisebordet – i stedet for at gå.
  2. Giv børnene en hoppeopgave i forbindelse med, at de skal i seng, hente tøj i garderoben, finde deres nattøj osv. Så kan de hoppe fra det ene sted til det andet. Hop gerne på forskellig måde – børnene er gode til at finde på.
  3. På samme måde som ovenfor – kan I bruge kravlelege til at komme fra det ene sted til det andet i huset. Børnene kan kravle på gulvet, men en udfordring kunne også være at kravle under spisestole, stuebord op over sofaen – ned på gulvet osv. På denne måde bliver stuen og målet helt automatisk til en kravleleg.

Små sjove opgaver lagt ind i hverdagen giver nogle gange en anden motivation og mening for børnene.

De mere planlagte lege er særligt gode, når det passer ind i tid og behov for nærvær mellem forældre og børn.

Begge udgangspunkter for bevægelsesaktivitet er fine. Det vigtigste er at passe det ind i jeres families hverdag – og at børnene får mulighed for sjov og stimulerende udfoldelse.

God fornøjelse hjemme i stuerne!

Med venlig hilsen

Grethe Andreasen, Motorikkonsulent

www.motoriklab.dk

 

 

Er du digital tryg?

For nylig blev jeg kontaktet for at høre, om AarhusMor sammen med InternetWeek Denmark vil være med til at sætte fokus på digital tryghed blandt børnefamilier i Aarhus.

Jeg var faktisk ret beæret over at blive spurgt, og da jeg synes, det er et vigtigt emne – og også relevant for et online medie som AarhusMor, sagde jeg ja.

Men hvad er digital tryghed og bør vi være bekymrede?

Både ja og nej – det er vel som så meget andet, at handler man på et oplyst grundlag, skal man ikke være alt for bekymret, så lad mig prøve at oplyse jer.

Ifølge rapporten ’Den digitale børnefamilie’ fra reklamebureauet Envision bruger 91 % af børn i dagtilbud digitale medier i hjemmet, og næsten halvdelen bruger dem dagligt. Samtidig er 27 % af de danske forældre bekymrede over, hvor meget tid børnene bruger på de digitale medier.

Men hvordan skal vi så som forældre navigere og agere i den digitale virkelighed?

I Danmark har 37 % af forældrene fra Generation Y (født 1975-1990) sat grænser for, hvad deres børn må på internettet. Er det få, og bør vi blive bedre til at lave retningslinjer for vores børn om, hvad de må se på nettet, hvilke apps de må bruge, og om alt på youtube bare er tilladt?

Mine børn er stadig så små (3 og 5 år), at det ikke er noget, vi har talt med dem om, men vi har regler om, at f.eks. Youtube kun bruges, når mor eller far sidder ved siden af.

Når de bliver ældre, er det da helt sikkert noget, vi vil tale med dem om, for der er ingen tvivl om, at de fortsat vil være rigtig meget online og sikkert også på medier, vi slet ikke kender til endnu. Inden da skal jeg nok også selv have sat mig bedre ind i, hvad man bør være opmærksom på, når det kommer til digital sikkerhed.

Red Barnet og Det Kriminalpræventive Råd har lavet en rigtig god hjemmeside med råd og vejledning til børn i forskellige aldersgrupper, så hvis du har større børn (4.-9. klasse) kan du evt. dele linket med dem http://sikkerchat.dk/ eller selv læse vejledningen til forældre her

Kom og hør mere om digital tryghed

Du kan også komme til et gratis og særligt mødregruppe- og fædregruppevenligt arrangement om digital tryghed (så ja babyer og småbørn er velkomne :-)).

19. april kl. 13-15 på Rampen i DOKK1, inviterer AarhusMor sammen med Internet Week Denmark nemlig til et gratis arrangement om digital tryghed for børnefamilier.

Her kan du møde Sisse Sejr-Nørgaard, journalist og aktuel med DR3-programmet ”Mit Liv Er Stjålet” om digital sikkerhed. Du kan også møde Mette Krog, Strategisk Planner fra Envision, antropolog og forfatter til den omfattende rapport ‘Den Digitale Børnefamilie‘.
Jeg vil også selv være der og tale om mine egne overvejelser om digital tryghed – både som mor og de overvejelser jeg havde og har, da jeg oprettede Facebook-gruppen Aarhus Mor.

Jeg håber mange af jer har lyst (og ikke mindst tid) til at kigge forbi og snakke med om dette relevante emne.

I kan tilmelde jer her på Internet Week Denmarks side

OBS: For at tilmelde dig skal du lave en profil på Internet Week Denmarks hjemmeside (dette er meget nemt).

Der hvor der står “Company” kan du bare skrive “Mor” eller “Far”, hvis du ikke lige vil skrive, hvor du arbejder i denne sammenhæng.
Vi glæder os til at se dig!

Gode apps til børn

Anbefalinger af gode apps til børn

Da denne liste primært er lavet ud fra egne erfaringer og ikke ud fra anbefalinger i Facebook gruppen, lægger jeg den på som et blogindlæg. Alt på bloggen står for egen regning, mens det på siderne er opstået på baggrund af det, mødre har delt i Facebook gruppen.

Måske bærer listen præg af, at jeg da jeg lavde listen havde to drenge på 3 og 5 år, men jeg ved, at flere af de populære apps også bruges af mine niecer på samme alder. De apps jeg har nævnt her, er dem, jeg og vores to drenge synes bedst om, så det er ikke en liste over samtlige af vores spil 🙂

Gode apps til 6-7 årige

Fra en mor i gruppen: DragonBox har lavet en del gode, lærerige apps. Min søn har fx haft BigNumbers og selvom det koster 69 kr., så har det været alle pengene værd. Han lærte på egen hånd, via app’en, at skrive og genkende alle tal (op til flere millioner) samt at plusse osv. da han var 5. Og for ham var det ren leg

Gode apps til 4-5 årige (nogle af spillene kan også bruges til 3-årige)

  • Ramasjang (DR)
    • Gratis
    • Mange gode små spil, hvor børnene også lærer noget
    • Kendte figurer fra Ramasjangs univers – spil med Onkel Reje, Ramasjang Mysteriet, Bamse og Kylling, Hr. Skæg, Rosa fra Rouladegade, Ramajetterne og Rasmus
  • Dyt Dyt Alfons Åberg
    • Koster ca. 20-30 kr. – Prøv alternativt Alfons Free først
    • I spillet får du opgaver med Alfons og skal bl.a. hjælpe ham med at bygge huse.
    • Alle de kendte personer fra bøgerne er med
  • LEGO My City 2
    • Gratis
    • Lidt sværere spil
    • Opbygget omkring LEGO City Universet
    • Du skal bl.a. være politiet og hjælpe med at fange en røver, ved selv at styre bilen
  • LEGO Juniors Quest
    • Gratis
    • Opbygget omkring LEGO Junior universet.
    • Hjælp politiet med at fange røveren
  • LEGO Juniors Create & Cruise
    • Gratis
    • Opbygget omkring LEGO Junior universet
    • Saml mønter så du få gaver med nye hjul, figurer og biler
    • Vores drenge synes den nye opgradering med Batman gør spillet ekstra sejt.
  • Pokemon Camp
    • Gratis
    • Flere små spil bl.a. skal du fange Pokemon ved at kaste Pokeballs på figurerne, finde flest Pokemon på tid ved kun at se silhuetterne m.m.
    • Pokemon er et hit i øjeblikket og dette er faktisk et ret godt spil.
  • PlayHospital og My PlayHome
    • Gratis – men man skal betale for den fulde version
    • Et virtuelt dukkehus, hvor du i huset skal give dem med og få dem i seng og give dem tøj på.
    • På sygehuset skal du passe dem, få dem i seng osv.
  • Cittadino
    • Gratis
    • Et påklædningsspil hvor en dreng eller pige tænker på hvad de gerne vil – ex. stå på ski, og så skal man give dem det rigtige tøj på til anledningen.
  • Toca Store
    • Toca spillene er ind imellem gratis eller koster de 20-30 kr.
    • Leg butik
    • Vælg selv hvilke varer, der skal sælges i butikken.
    • Kan spilles af to, hvor en leger købmand og den anden handler.
  • Paw Flight
    • Koster ca. 30-40 kr.
    • Vores mest populære spil lige nu
    • Handler om at styre Paw Patrol hundene gennem forskellige baner, hvor de skal fange ting, for at klare en nødsituation.
    • Hvis dine børn elsker Paw Patrol, så køb spillet – det er bestemt et af de bedre
    • Findes dog kun på engelsk, men for vores 5-årige har det ikke være noget hindring.

 

Gode apps til 2-3 årige (nogle af spillene kan også bruges til 4-5-årige – andre også af 1-årige)

  • Ramasjang
    • Gratis
    • Find beskrivelse længere oppe
  • LEGO Juniors Create & Cruise
    • Gratis
    • Til de ældste i målgruppen
    • Find beskrivelse længere oppe
  • Duplo Circus
    • Gratis
    • Klip billetter og leg med duplo figurerne i Cirkus
  • Duplo Ice Cream
    • Gratis
    • Sødt lille spil med den lille røde kanin der har det rigtig varmt og gerne vil have en is.
    • Klar små opgaver før du finder frem til isen
  • Duplo Food
    • Gratis
    • Lav burgerne og is til dem, der kommer til din butik
  • Duplo Trains
    • Gratis
    • Styr duplo toget rundt i byen
    • Vælg selv hvilke vogne der skal på
  • LEGO Duplo
    • Gratis
    • Hjælp kaninen og giraffen med at få gaven frem til løven
    • Klar små opgaver før du kommer frem til løven
  • Rasmus Klump
    • Gratis (der kan købes flere spil/sange i appen)
    • Små spil – ex puslespil, vendespil etc.
    • Lille film på 7 min der kan ses offline
  • Cirkeline
    • Gratis (der kan købes flere spil i appen)
    • Små spil – ex. Vendespil, musikspil etc.
  • Toca Doctor
    • Toca spillene er ind imellem gratis eller koster de 20-30 kr.
    • Til de ældste i målgruppen
    • Leg læg og fix forskellige skader og sygdomme
  • Toca Store
    • Toca spillene er ind imellem gratis eller koster de 20-30 kr.
    • Se beskrivelse længere oppe
  • Silke
    • Gratis (mulighed for ekstra køb)
    • Forskellige børnesange (nogle koster ekstra)
    • Vendespil, puslespil etc.
    • Lidt irriterende stemme, hvis moderen skal blande sig J
  • Curious George Zoo
    • Gratis (flere baner kan tilkøbes)
    • Hjælp Peter Pedal med at vaske og fodre dyrene i Zoo
    • Findes kun på engelsk, men efter et par gange kan barnet sagtens selv
  • Shapes and Colors by Tiny Hands
    • Gratis
    • For de yngste i målgruppen
    • Sorter ting efter farver og former
  • Hit med Lyden
    • Gratis
    • Spil der er lavet med Palle Post bogen
    • Skal hjælpe børn med at træne sprog og øve de bogstavlyde, der ofte er svære
  • Ordspillet
    • Gratis
    • Til de yngste i målgruppen og ned til 1 år
    • Tryk på et billede og hør hvad det er
    • Billeder af dyr, instrumenter og legetøj

Udover ovennævnte spil har vores børn altid godt kunne lide at se film med sig selv, så vi har optaget små sekvenser på iPad’en som de så ser. God underholdning på flyture, når der ikke er internet.

Hvilke apps er jeres børn glade for? Og hvad med dem, der er i skolealderen?