Krydstogt med børn – del 1

Dette blogindlæg er til alle dem, der har overvejet krydstogt, dem der aldrig kunne forestille sig krydstogt (for måske bliver I overbevist om andet), dem der elsker god mad og god service og så dem, der bare gerne vil følge med i, hvordan vi har det og hvad vi laver.

Jeg troede aldrig jeg i en alder af 36 år skulle sige, at jeg lige har overstået mit 3. krydstogt. Jeg har altid troet, at hvis jeg nogensinde skulle på krydstogt, så ville det være noget, jeg prøvede som pensionist – måske med den kortklub, jeg engang skal være en del af, men ikke nu og slet ikke med børn. Men mine forældre insisterede og inviterede, og så sagde vi selvfølgelig ikke nej, og det har vi bestemt ikke fortrudt.

Og når det nu faktisk er anden gang, vi slæber børn med på en flydende by, så er det vel fordi, det ikke er så tosset endda? Og nej det er faktisk slet ikke så tosset, det ”krydstogteri”.

Men hvad er det så, der er så fedt ved det?

img_8970

Drengene i Miami Beach, lige inden vi sejler. Som I kan se er rækværket så højt, at man ikke kan falde ud over. 😀

5 gode ting ved krydstogt

  1. Maden, maden og maden (det er jo sådan set tre grunde, men det får kun pladsen for en). På alle de krydstogter, vi har været på, har maden været fantastisk. Morgenmadsbuffeten kan matche ethvert 5-stjernet hotel, frokost er der masser af spændende muligheder for (hvis man ikke er på tur), og aftensmaden er et kapitel for sig. Hver aften er der ny gourmetmenu, og hvis du ikke kan vælge, hvilken en af de fire lækre hovedretter, du vil have, så vælger du bare to – eller tre som min mand gjorde en aften. Og det smager fantastisk.

IMG_9246.jpgimg_8979

  1. Nem måde at få set flere steder – hvis du godt kunne tænke dig at besøge Caribien, men er i tvivl om hvor, er krydstogt en fin måde at gøre det på. Du kommer til en ny by hver morgen, og så har du hele dagen til at opleve den, inden man sejler videre om aftenen. Dagen kan man bruge både på egen hånd eller på en af de mange arrangerede ture (der dog koster ekstra). Selvfølgelig er det de meget turistede steder, så giver turister dig myrekryb, er krydstogt måske alligevel ikke for dig – der er dog mulighed for selv at udforske området.
IMG_9175.jpg

Vores skib set fra Roatan, Honduras. Det giver lidt en ide om størrelsen

  1. Samme ”hotel” mange steder – og selvom du kommer mange steder hen, skal du ikke pakke ud, lige så mange gange, for dit ”hotel” forbliver jo det samme. Det synes jeg var rart, også selvom jeg alligevel sagtens kunne glemme, hvor jeg havde lagt mine solbriller.

 

  1. Fantastisk serviceniveau – tjenerne er fantastiske. De kommer fra mange forskellige steder i verden og kender dit navn (og det gør dem der klargør dit værelse hver dag også). Nogle laver endda magiske tricks og origami for børnene og andre er klædt ud, men fælles for dem alle og personalet generelt er, at de har et niveau, der bare er højere, end man ellers oplever; med flere smil, større hjælp og mere personlighed.

img_9235

  1. Underholdningen – for dem der aldrig har prøvet et krydstogt (og mig selv inklusive for 8 år siden) ville jeg tænke – keder man sig ikke om bord? Og nej det gør man ikke – som i slet ikke. Der er altid noget at lave – denne gang (på verdens næststørste skib) var der faktisk så meget, at vi næsten ikke havde tid til at slappe af. Og der var virkelig noget for alle – om det er fitness, legeklub, teater, kasino, surfing, kunstauktioner, vinsmagning, lær at lave guacamole eller sushi eller 10 trin til en yngre hud, så var det der – foruden alle de arrangerede ture i de forskellige havne.

img_9279

Er krydstogt for børn?

Hvis du spørger vores børn efter en uge til søs er svaret helt sikkert: JA!

De elskede det, men vi var også på et krydstogtskib med masser af aktiviteter for børn. Hver dag var der børneklub, med forskellige aktiviteter – en aldersopdelt klub hvor man afleverede sine børn og så kom man og hentede dem igen senere.

Vi var meget i tvivl, om vi skulle lade dem komme derhen, for vores børn kan jo slet ikke engelsk, og hvad skulle de så gøre? Men begge vores store drenge ville meget gerne prøve, da aktiviteterne lød så sjove (noget med maling og kung fu), så vi gav det et forsøg. På dag 2 hvor vi skulle sejle hele dagen afleverede vi dem derfor efter frokost i hver deres gruppe og aftalte, at vi kom tilbage efter en halv time for at se, hvordan det gik. De var begge lidt betuttede, da vi forlod dem, og personalet bare sagde en masse, de ikke forstod, men da vi kom efter en halv time, ville ingen med hjem, og da vi hentede dem sidst på eftermiddagen efter et par timers sjov, ville de begge afsted igen snart.

Puha hvor synes både børn og forældre, at det var fedt – både at vi alle ”turde” for det var heller ikke let for os forældre at slippe vores børn til fremmede, og også at vi samtidig fik muligheden for et par timer, hvor vi kunne slappe ekstra af og endda nyde en drink uden børn, da den mindste sov i klapvognen ved siden af.

img_9047

Og ja, det her er også på skibet. Den ene etage var en hel park – med restauranter, bar og fugle. Her fik vi lige en drink, mens de store børn var i børneklub.

Udover børneklub nød børnene desuden alt maden, for der var altid noget de kunne lide – hvis jeg nu bare som et lille bitte udvalg nævner M&Ms, to slags vafler og tre forskellige slags pandekager til morgenmad, er de fleste børn nok solgt, men vores madglade baby blev også noget af en feinschmecker ombord og har fornøjet sig med sweet potato mos, risotto, hummer, wild mushroom suppe og panna cotta. Derudover nød de også de mange shows, karrusellen om aftenen og så fik de nogle amerikanske venner, som vi sad ved siden af til aftensmad, og som de legede med både i børneklub og om dagen i poolen. For ja der er jo også adskillige pools ombord, så det er nærmest som et være på et kæmpe stort flydende resort.

img_9001

img_9037

Børneområdet ved poolen

Ulemper ved krydstogt med børn

Og hvad er så ulempen?

Pladsen i kahytten.

Selvom vi havde en kahyt med balkon, var der meget lidt plads til fem mennesker, og faktisk må man slet ikke være fem i en kahyt, så vores ældste var registret, som at han boede ved mine forældre i deres kahyt. Der er heller ikke rigtig nok plads til alt ens tøj og kufferter, når vi er så mange, men heldigvis sørgede personalet for at redde børnenes seng om aftenen og fjerne den igen næste morgen.

img_5870

Når børnenes seng var foldet ud, var hele rummet nærmest en stor seng, så der var ikke meget plads.

Problemet var mest nætterne, hvor en larmende baby ikke rigtig kunne ”gemmes væk”, men så var det jo godt med en balkon og lune nætter for vi skiftedes nærmest hver nat/morgen til at sidde med vores mindstemand og kigge stjerner i den lune havluft fra kl 4-5, hvor han var vågen, men alt omkring os stadig sov.

img_9042

Ombord var flere af figurerne fra DreamWorks, der også lavede show flere gange.

More to come

Nå nu blev det alligevel et langt indlæg og jeg fik slet ikke fortalt om alle de ture, vi var på og de byer vi besøgte – så det kommer om et par dage.

Spørg endelig nedenfor, hvis du overvejer krydstogt, men stadig har spørgsmål jeg ikke fik besvaret.

 

Advertisement

4 thoughts on “Krydstogt med børn – del 1

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s