Motoriske lege du kan lave med dit barn derhjemme

I nedenstående gæsteindlæg giver motorikkonsulet, Grethe Andreasen fra Motoriklab nogle tips og tricks til, hvordan du selv kan hjælpe med at træne dit barns motorik.

At lave lege i hverdagen eller lave hverdagen til en leg

– enkle tips til motoriske lege hjemme i stuen

Børn har gavn af at stimulere deres motorik og sanser hver eneste dag.  Det er helt grundlæggende bevægelser at hoppe, trille, løbe, gynge, kravle og snurre rundt. De fleste børn gør det af sig selv i leg, hvis de får rammerne til det.

Hvordan kan man som forældre, når hverdagen buldrer af sted med travlhed, sikre at børnene får de udfoldelsesmuligheder hjemme?

Her er 2 x 3 gode og enkle tips til nogle motoriske aktiviteter til dine børn.

Man kan vælge at sætte tid af til at lave lege med børnene – hvor der er fuld opmærksomhed på at være sammen om en leg.

3 gode legeøvelser, der alle stimulere vigtige elementer i den motoriske udvikling:

  1. ”Vende pandekage” : Se video demonstration her på Facebook.
  2. ” 4 hoppesteder”: Barnets skal finde 4 steder i hus eller have, hvor det er sjovt at hoppe ned fra. Afhængig af barnets alder og fantasi – så hjælp med at finde på. Ex – sofabord, nederste trappetrin, sofa, spisebord, seng, sofapuder, der ligger på gulvet. Tænk at få lov at stå på spisebordet – og hoppe ned. Det gør legen lidt farlig, og det kan øge børnenes motivation.
  3. ”Kattebold ” : Stå i knæ-fire stilling ( kravlestilling) overfor hinanden samtidig med, at I triller en bold mellem jer. Varier sværhedsgrad ved at øge afstanden eller bruge forskellige typer af bolde. I kan også skifte mellem højre og venstre hånd.

Man kan jo også vælge at lave hverdagen om til en leg. På den måde kan I tænke de samme gode bevægelser ind i hverdagens almindelige gøremål.

  1. ”Pandekage” kan laves om til kolbøtter eller en trilletur. Når der kaldes til spisning, kan børnene slå kolbøtter eller trille til hen til spisebordet – i stedet for at gå.
  2. Giv børnene en hoppeopgave i forbindelse med, at de skal i seng, hente tøj i garderoben, finde deres nattøj osv. Så kan de hoppe fra det ene sted til det andet. Hop gerne på forskellig måde – børnene er gode til at finde på.
  3. På samme måde som ovenfor – kan I bruge kravlelege til at komme fra det ene sted til det andet i huset. Børnene kan kravle på gulvet, men en udfordring kunne også være at kravle under spisestole, stuebord op over sofaen – ned på gulvet osv. På denne måde bliver stuen og målet helt automatisk til en kravleleg.

Små sjove opgaver lagt ind i hverdagen giver nogle gange en anden motivation og mening for børnene.

De mere planlagte lege er særligt gode, når det passer ind i tid og behov for nærvær mellem forældre og børn.

Begge udgangspunkter for bevægelsesaktivitet er fine. Det vigtigste er at passe det ind i jeres families hverdag – og at børnene får mulighed for sjov og stimulerende udfoldelse.

God fornøjelse hjemme i stuerne!

Med venlig hilsen

Grethe Andreasen, Motorikkonsulent

www.motoriklab.dk

 

 

Advertisement

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s